Materiální pomoc

V našem skladu (3 x 6 metrů) máme 150 banánových krabic pečlivě přebraného oblečení a obuvi pro všechen věk, velikosti i pohlaví. Snažíme udržovat vyvážený poměr všech druhů oblečení, kapacita skladu není bohužel velká. Nejvíce máme dámského oblečení a dívčího pro věk 1–6 let, nejméně máme chlapeckého oblečení pro věk 7–15 let a pánského. Oblečení na miminka máme v menšině záměrně, nabízí se nám ho totiž obrovské množství a nemáme takový odbyt (nevíme o tolika maminkách s miminky).

Pokud se na nás obrátí sociální pracovníci ze sociálního odboru nebo z jiných neziskových organizací v regionu, rádi oblečení a obuv předáme potřebné rodině. Také je možné, aby po domluvě a na doporučení sociálního pracovníka nějaká maminka přijela a věci pro sebe či děti si vybrala. Nefungujeme zatím formou "charitního šatníku" jako prodejny či výdejny s pravidelnou otvírací dobou. Vše je na domluvě. Lidem bez možnosti dopravit se do Mnichovic můžeme věci podle požadovaných velikostí dovézt.

Oblečení získáváme od jednotlivých dárců z okolí, výměnou věcí na swapu v Choceradech (odvážíme si většinou několik desítek krabic přebytků po výměnném bazárku) a dalším zdrojem je jeden náš pravidelný dárce dovozového oblečení, často nepoužité a s visačkami. Aby se oblečení nehromadilo, ale dostalo se mezi lidi, pořádáme v září na Mariánské pouti bazárek oblečení s jednotnou cenou 10 Kč, aby si mohl vybrat opravdu každý.

Oblečení, které neupotřebíme, nabízíme 1-2x za rok Protialkoholní záchytné stanici v Praze 8, zejména jde o pánskou obuv a pánské věci nadměrných velikostí.

WhatsApp Image 2020-11-24 at 08.35.46

swap chocerady20200912_102044