Pomáhejte s námi

Finanční pomoc

Váš finanční dar nám pomůže hradit nezbytné náklady a rozvíjet naši činnost. Od května 2020 do února 2021 jsme najezdili autem téměř 3 tisíce km po okolí - rozváželi jsme darovaný nábytek a další věci do domácnosti, několik notebooků pro distanční výuku, každý měsíc potravinovou pomoc pro 11 domácností, organizovali jsme swap a bazárek, objeli jsme 10 obcí s tříkrálovými pokladničkami a letáčky. Chceme podat projekt do některé z aktuálních výzev, abychom rozšířili naši komunitní práci.

Rádi vám vystavíme potrvrzení o daru. č. účtu 2801611441/2010

QR kód FCH Mnichovice

Váš dar také můžeme využít pro případ rychlé vyřešení nějaké krize či problému - pro početnou rodinu s 5 dětmi jsem v prosinci dostala darem palandu. Při převzetí věci vyšlo najevo, že palanda je ve výborném stavu, ale bez roštů k ničemu - po cestě k rodině jsem zakoupila rošty v Jysku a palandu jsem předala kompletní.

Notebooky pro distanční výuku - dostala jsem od dárce tři notebooky, funkční, vyřazené ze firmy. Ale "prázdné". Jeden ochotný dobrovolník je dal do pořádku, nastartoval se vším všudy, z charitního účtu byl uhrazen antivir a office.

Účet pro pomoc potřebným na Mnichovicku 2801611441_2010 VS 111 Pod tímto var.symbolem evidujeme vaše dary, z nichž můžeme v akutní nouzi uhradit nezbytnou pomoc. Pomáháme lidem doporučeným sociálními pracovníky v M

Vaše dary dávají smysl!

11. února 2021 jsme založili sbírku pro maminku Veroniku na nové bydlení

Sbírka dopadla naprosto skvěle, částka se vybrala během týdne a stále je možné přispět, 100% vybraných peněz bude použito na financování nákladů spojených s bydlením - ať už současným (došlo ke zvýšení nájmu kvůli odložení rekonstrukce a pozdějšímu odstěhování paní Veroniky), nebo budoucím: kauce, provize RK, 1-2 nájmy dopředu podle podmínek nájemní smlouvy.

Materiální pomoc

Spolupracujeme se sociálním odborem v Říčanech a s dalšími neziskovými organizacemi, které se zabývají sociální prací. Víme o konkrétních potřebách lidí, kteří to nemají zrovna ve svém životě jednoduché. Často jde o samoživitelky, jiné neúplné rodiny nebo osamělé seniory.

V tuto chvíli poptáváme (19. 2. 2021):

• lednice s mrazákem
  • plynový sporák
  • oblečení a obuv na chlapce 7-15 let (celoroční, je vždy nedostatkové)
  • palanda + matrace
  • postel 90x200 s úložným prostorem + matrace (dřevěná se šuplíkem, ne čalouněná)
  • velká prostorná vysoká skříň, s posuvnými dveřmi (cca 2,5 m výška, něco jako PAX z Ikey)

Chcete nám něco nabídnout?

• nábytek, věci do domácnosti:
    • Pokud nám chcete věnovat něco ze své domácnosti, prosím zašlete nám fotku a popis, rozměry, stáří věci. Bohužel v tuto chvíli nemáme skladové možnosti, tak můžeme přijmout jen věci, o kterých víme, že je máme komu nabídnout. V takovém případě je můžeme od vás odvézt a hned je převezeme potřebné rodině. Možnosti přijímat více nábytku stále řešíme - sklad, web...

Prosíme, aby věci byly plně funkční, kompletní. Pokličky bez oušek, poškrábané teflonové pánvičky, spotřebiče "šikovný táta opraví", šuplíky "je potřeba jen zalepit"  nebo žehličku "nevím jestli funguje" nemůžeme bohužel přijmout, ve skladu nemáme jak spotřebiče vyzkoušet nebo kde věci opravovat. Raději převezmu věci v takovém stavu, aby případná maminka či senior se mohli na danou věc spolehnout tak, jak je.

• oblečení
    • Oblečení jiné než výše poptávané přijímáme, ale v omezené míře. Zatím nám skladové možnosti neumožňují brát oblečení více, máme cca 150 banánových krabic vytříděných a popsaných podle velikostí, sezóny a pohlaví.

Pokud se dohodneme na převzetí oblečení od vás, prosím o přečtení, jaké oblečení můžeme přijmout (píši po zkušenostech, kdy několik mnoho pytlů oblečení po pečlivém přebrání jelo do kontejneru):

Oblečení musí být čisté, vyprané, bez fleků a dírek, nerozdrbané límečky a rukávy, neoloupané obrázky, funkční zipy, kompletní knoflíky. Jistě byste se sami cítili lépe, kdybyste od charity dostali oblečení, ve kterém pošlere rádi děti do školy nebo sami vyjdete "mezi lidi". Oblečení "na lítačku" nebo "šikovná maminka vymění zip" přijmout nemůžeme, bylo by to na úkor skladových možností pro další oblečení, které by bylo třeba bez vad. S kvalitou našeho oblečení se můžete setkat např. na bazárku, kde nabízíme oblečení všem za jednotnou cenu 10 Kč tak, aby bylo dostupné i pro lidi, pro které je to třeba jediná možnost, jak obnovit sobě a dětem šatník.

WhatsApp Image 2020-11-24 at 08.35.46

• obuv
  • Obuv by měla být čistá, bez bláta (ano, stává se nám), spárovaná, bez odlepených špiček, bez sešmajdaných nebo ulomených podpatků, s tkaničkami.

Děkujeme všem, kteří nám dosud darovali nejrůznější věci, obuv a oblečení, pomohli jste několika desítkám lidí. Je pro nás vždy potěšením, když se nám ozve např. sociální pracovnice z Říčan, požádá o věci pro nějaké dítě či rodinu, nahlásí potřebné velikosti a ve skladu jdeme, otevřeme příslušnou krabici a "objednávku" vyřídíme. Naše zásoby věcí jsou perfektní díky vašim perfektním darům. Mockrát děkujeme!

Nakupujete přes e-shopy? Nakupujte s GIVT a podpořte naši charitu, vás to nebude stát ani korunu navíc.

Stačí si nastavit Givtího pomocníka a ten se vám ve vašem prohlížeči sám připomene při nákupu. Záleží na každém e-shopu, jak si nastaví svůj příspěvek pro organizace pod GIVT v procentech. Pro vás se cena za vybrané zboží nemění.

banner-250x250