Kdo jsme

Naše charita byla založena v roce 2018 a funguje zatím jako dobrovolnická, nemá žádné zaměstnance. Snažíme se postupně naši činnost rozvíjet a rozšiřovat nabízenou pomoc tak, abychom se časem stali plně funkční organizací a poskytovatelem sociálních služeb.

Spolupracujeme se sociálním odborem v Říčanech a v Benešově nebo se sociálními pracovníky dalších neziskových organizací (Cesta integrace, Rozum a cit, MAS Říčansko apod.). Naše pomoc tak směřuje ke klientům, kteří jsou doporučeni a jejichž situace je prověřená. Chceme tím předejít možnému zneužití naší pomoci.

Naší hlavní náplní je pravidelná potravinová pomoc, nárazová materiální pomoc a každoroční Tříkrálová sbírka.

2x ročně organizujeme SWAP (výměnný bazárek) v Choceradech a 1x ročně bazárek oblečení na náměstí v Mnichovicích v průběhu Mariánské pouti v září.

Nemáme kancelář, máme jen sklad (stavební buňku) a charitní auto od dárce. Funguji tedy v terénu, vše řeším za pochodu a v telefonu.

Lucie Procházková

Pokud mě chcete kontaktovat, máte několik možností:
Telefon: 605 918 148 - volat, sms i whatsapp (Pokud se mi nedovoláte, protože mám obsazeno, můj tel. mi nepřijatý hovor neukáže. Prosím volejte znovu nebo napište sms, ozvu se.)
Facebook: www.facebook.com/farnicharitamnichovice
E-mail: mnichovice(zavináč)charita.cz